teisipäev, 4. aprill 2023

Kevade õieta lilled

 Nende kevadlilledega on nagu on, pigem nagu polegi. Õnneks on paar liikuvat karvalist end sättinud kenasti peenrakaunistuseks.

Siin Keskmaal, mulle tundub et eriti minu aias, oli lund kuhjaga. Viimased jäägid jõudsid sulada, aga siis saabus meilegi lumesadu. Nojah siis.


Ainukesed, kes ninad välja pistavad on üks suvaline punt lumikellukesi keset muru, uues peenraosas ka on nende õisi, siis tagaaias on pisut märtsikelluksei ja mõned lillad krookused on siin ja seal

Kõige suurem üllatus on aga eelmisel aastal lillelaadalt ostetud laugud. Ostsin isekaeimäletamitu laugu sibulat. Sibulad olid rusika suurused, lubati kõrgeid ja uhke õisikuga isendeid. Terve suve ei miskit. Sügisel oli vaja just selle koha peale istutada üks kollase tooniga elupuu. Abikaasa arvas küll, et ma olevat pisut imelik, et ostan sellise juba kollaseks läinud istiku, et nagu paremat polnud või aga õnneks piisas lühikesest selgitusest, et pisut seda umbusklikku pilku leevendada. Niisiis hark maasse (mul on sibullilled hoolikalt roheliste metalltokkidega märgistatud), et näha kas toimub muutusi või mitte. Selgus, et need neiukesed olid ikka veel uinuvas olekus.


Kurb uudis, mille üle ma väga ei kurvastagi, sest karta oli, et nii läheb, on 4 talvele alla andnud kaktust mu kasvuhoones. Kui nii siis nii, neid oligi natuke palju mu aju jaoks. Väike ümberkorraldus selles peenras ja kõik peaks korda saama ;)


Oh see kevad, ma ootan sind ja seda meeletut aiatööd ;) ;) ;)


3 kommentaari:

  1. Vähemalt viigikaktus tundub rahul ja rõõmus olevat

    VastaKustuta
  2. Jah, see kevad! Jälle sajab meil lund😐, kes ei ootaks seda soojemat kevadilma, nii lilled kui hullud aedlejad 😀 ja kuigi jalad mind hästi ei kanna, ootan minagi seda hullu aiatööd, kasvõi roomates aga ometi vaimu kosutavat

    VastaKustuta
  3. Kahju kaktustest,aga nii nende haruldustega juba on.Ka minul on kahjustusi ja ka kahjuks hukkunuid,seda õues.Õige ülevaate saab vast alles mai alguses.Ju see jaanuarikuine liigniiskus tegi liiga ja siis uus külm.
    Ikka vapralt edasi,eks midagi saab asendada kui soovid,mõned lülid potis,neid hukkunuid potis rohkem ei ole,viimased said sinule. Opuntiate lülisid potitasin,mis sügisel maha olid kivilas kukkunud,kui juurduvad siis saad kui soovid.

    VastaKustuta